Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn de familie Noordman en wij runnen met passie en plezier een varkenshouderij in Lemelerveld. Al meer dan 10 jaar is ons bedrijf verbonden aan het beter leven keurmerk van de dierenbescherming en produceren wij vlees voor de Nederlandse markt. Begrippen als duurzaamheid en dierenwelzijn staan al jaren hoog bij ons in het vaandel. In 2015 hebben wij met verschillende partners een nieuwe stal ontwikkeld, genaamd het Varkenshoff.

Bekijk alle producten

Wat is varkenshoff?

Het ‘’Varkenshoff’’ is een innovatieve stal waarin goede elementen van de reguliere en de biologische sector zijn gecombineerd in één gecontroleerde leefomgeving. Uniek aan het Varkenshoff is dat de moederdieren, biggetjes en vleesvarken samen leven in één open leefruimte. Het natuurlijke gedrag van het dier komt meer tot zijn recht, doordat de dieren in grote groepen leven, veel meer leefruimte hebben, lekker kunnen wroeten en spelen in het stro.

Bekijk alle producten

Waarom hebben wij Varkenshoff opgericht?

Wij boeren merken dat de publieke opinie veranderd omtrent de wijze waarop er in Nederland vlees wordt geproduceerd en merken dat er meer draagvlak ontstaat voor kleinschalige en welzijn verhogende initiatieven. Als de nieuwe generatie boeren willen wij de overgang naar duurzamere en diervriendelijkere alternatieven graag faciliteren, maar dit kunnen wij niet zonder de bereidwilligheid van de consumenten. Kleinschaligheid en welzijnsverhogende maatregelen werken nu eenmaal kostenverhogend, omdat het houden van dieren op een alternatieve wijze arbeidsintensiever en minder efficiënt is. Daarnaast is dit niet per definitie beter is voor het milieu! Mede daarom hebben wij het concept Varkenshoff ontwikkelend, waarbij onze visie is om lekker, betaalbaar en verantwoord vlees te produceren met als motto: respect voor dier, boer & milieu. Graag lichten wij dit aan u toe:

Bekijk alle producten

Met aandacht voor het dier

In het Varkenshoff leven dieren in leeftijdsgroepen met extra leefruimte en speelmateriaal. Om het natuurlijke gedrag te stimuleren ligt er in de hokken stro en zaagsel. Tevens wordt er geexpirementeerd met planten en struiken in de stal om in groene leefomgeving te creeren. De hokken zijn ingedeeld in een loopgedeelte, slaapgedeelte en mestgedeelte.

Met aandacht voor de boer

In de afgelopen decennia is de Nederlandse boer sterk afhankelijk geworden van de wereldwijde vraag en aanbod van vlees. Dit heeft geleidt tot intensivering, schaalvergroting en kleinere marges voor de boer. Doormiddel van het concept het Varkenshoff proberen wij de positie van ons als boer te versterken, consumenten weer te betrekken bij de voedselproductie en te laten zien dat boeren graag meewerken aan een duurzamere landbouw en veehouderij.

Met aandacht voor het millieu

In het Varkenshoff zijn we bewust bezig wat onze voetafdruk is op het milleu. Wij maken gebruik van de innovatie staltechnieken om de emissie van milleubelastende gassen zoveel mogelijk te reduceren. Door mest en urine te scheiden bij de bron komt er namelijk veel minder ammoniak vrij . Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht, doormiddel van een transparante dakconstructie. Dit is niet alleen prettig voor het natuurlijke ritme van de dieren, maar bespaart ook elektriciteit. Ten slotte experimenteren wij in het Varkenshoff met planten om een groene leefomgeving te creeren en op een natuurlijke wijze de lucht te zuiveren.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*